Tratament cu toxina botulinica pentru riduri faciale (medii, profunde)

Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica este, inca de la inceputurile sale la sfarsitul anii 90, unul din starurile procedurilor cosmetice la nivel mondial. Americanii au fost cei care i-au pus eticheta de “lunchtime procedure” pentru ca este genul de interventie pe care o faci in cinci minute, in pauza de pranz

Rapiditatea procedurii, faptul ca nu necesita un consult prealabil si nici recuperare ulterioara si nu in ultimul rand faptul ca poate sterge cativa ani de pe chip in cateva minute, fac ca injectiile cu toxina botulinica in scop cosmetic sa castige din ce in ce mai multi fani pe zi ce trece.
MOD DE ACTIUNE
Botox este obtinut din toxina botulinica de tip A, care injectata in doze foarte mici in anumiti muschi faciali blocheaza semnalele nervoase catre acestia, impiedicandu-i sa se contracte.

Tratamentul cu toxina botulinica actioneaza cel mai bine pe ridurile de dinamica. Cel mai frecvent sunt tratate ridurile orizontale de pe frunte, cele verticale dintre sprancene si ridurile fine de la coada ochiului, numite la noi in mod popular “laba-gastii”.

IN CE CONSTA PROCEDURA
Injectiile se realizeaza cu un ac foarte fin. O sedinta de tratament dureaza cateva minute si nu necesita anestezie, insa la cerere medicul specialist va poate aplica o crema anestezica pentru a minimiza efectele neplacute ale intepaturilor. Imediat dupa procedura, zona tratata va fi usor rosie. Nu trebuie sa va intindeti la orizontala, nici sa aplecati capul timp de minim doua ore, astfel incat sa preveniti migrarea toxinei botulinice in alte zone decat cele vizate. Din acelasi motiv zona tratata nu trebuie frecata sau masata in ziua respectiva.

CINE POATE BENEFICIA DE INJECTIILE CU TOXINA BOTULINICA
Sunteti candidatul ideal la aceasta procedura daca aveti:
  • Riduri  faciale medii/profunde
  • Ridurile sunt localizate in zone care pot fi tratate cu toxina botulinica (in jurul ochilor, intre sprancene, pe frunte)
  • Stare de sanatate buna
  • asteptare realista in ce priveste rezultatele acestui tratament
CONTRAINDICATII
Nu este indicat sa faceti acest tratament daca:
  • Sunteti alergic la toxina botulinica
  • Aveti o infectie a pielii in zona care trebuie tratata
  • Sunteti insarcinata sau alaptati
  • Suferiti de scleroza laterala amiotrofica sau myasthenia gravis
  • Aveti orice boala/infectie severa
REZULTATE
Rezultatele nu sunt vizibile imediat, pentru ca toxina are nevoie de un anumit timp ca sa functioneze, insa rezultatul maxim este atins la nu mai tarziu de 10 zile post-injectare. In functie de organism, efectul dureaza in jur de 3-4, pana la maximum 6 luni. Daca la inceputurile utilizarii sale ca tratament anti-rid toxina botulinica era privita cu suspiciune si oamenii se temeau de efectele ei in timp, acum stim ca injectarea sistematica a toxinei botulinice tinde sa relaxeze muschii in chestiune, care nu mai au forta sa se contracte atat de violent. Aceasta relaxare duce in timp la o netezire a pielii, si la pastrarea aspectului tineresc si relaxat al chipului.

Pentru siguranta rezultatului si efecte optime, injectarea cu Botox necesita precizie si o foarte buna cunoastere a anatomiei umane. Desi injectiile cu Botox pot fi facute in orice moment al anului, indiferent de sezon, este ideal sa le facem primavara, o data cu aparitia zilelor frumoase, cand incepem sa avem tendinta de a ne incrunta de la soare.

PRETUL unei astfel de proceduri la CRONOS MED variaza in functie de numarul de zone tratate, si de cantitatea de toxina botulinica utilizata. Pentru a afla mai multe despre aceasta procedura, consultati BLOG-ul nostru.

Pentru CONSULTATIE contactati-ne la 021 90 97