rino_text_lp_2
Interventia chirurgicala care are ca scop modificarea estetica a nasului se numeste rinoplastie. Operatia are, de asemenea, si caracter functional, traumatismele, deviatia de sept sau cornetele infundate sunt doar cateva dintre problemele medicale pe care chirurgul le poate rezolva in urma acesteia.

CAUZE

O astfel de interventie se face daca:
⦿ Nasul este prea mic sau prea mare in raport cu restul fetei
⦿ Nasul are o forma asimetrica
⦿ Narile sunt prea largi
⦿ Varful nasului este ascutit sau cazut
⦿ Pe nas exista o protuberanta
⦿ Septul este deviat, iar pacientul are probleme de respiratie

OPERATIA

In urma unei consultatii initiale, chirurgul plastician Cronos Med va recomanda pacientului tehnica potrivita, tinand cont si de asteptarile acestuia.

Tot in cadrul consultatiei intiale medicul va examina trasaturile fetei, precum si exteriorul si interiorul nasului.

Aceasta examinare il va ajuta pe specialist sa determine care sunt modificarile necesare la nivelul nasului si daca interventia va avea un impact si asupra functiilor respiratorii. Dupa consultatie, in baza recomandarilor chirurgului, pacientul se poate programa la operatie.

Medicul poate folosi un program de simulare a formei finale a nasului, pentru ca pacientul sa-si faca o idee de cum va fi rezultatul. Aceasta simulare ne este 100% conforma cu realitatea, insa poate crea o idee a ceea ce va fi obtinut dupa interventie.

La Cronos Med, rinoplastia se face cu anestezie prin sedare TIVA, cu monitorizare BIS, iar durata acesteia variaza in functie de complexitatea cazului, aproximativ doua-trei ore. Pacientul este monitorizat pe tot parcursul operatiei de un medic anestezist.

Pentru augmentarea sau netezirea diformitatilor suprafetei nasului chirurgul poate apela la grafturile de cartilaj autolog, acestea fiind prelevate de la nivelul septului (peretele intern al nasului care imparte cele doua canale respiratorii). Daca au fost deja indepartate rezervele necesare de os si cartilaj, se pot recolta cartilaje de la nivelul urechilor sau al coastelor.

Rinoplastia poate fi insotita si de alte interventii estetice pentru echilibrarea trasaturilor fetei. In cazul in care barbia este prea mica, medicul o poate augmenta cu acid hialuronic sau cu un implant mentonier. Astfel, impresia unui nas prea mare in raport cu celelalte elemente ale fetei dispare.

Rinoplastia secundara se face in cazul in care este nevoie de o reinterventie la nivelul nasului, daca pacientul nu este multumit de rezultatul obtinut. Aceasta se poate face dupa cel putin un an de la prima interventie.

Variante de augmentare sau de netezire a diformitatilor suprafetei nasului:

Grafturile de cartilaj autolog - prelevate de la nivelul septului (peretele intern al nasului care imparte cele doua canale respiratorii). Daca au fost deja indepartate rezervele necesare de os si cartilaj, se pot preleva cartilaje de la nivelul urechii sau al coastelor si os de la nivelul craniului. Acestea ofera cele mai bune rezultate.

Substante de umplere (precum un acid hialuronic mai dens) sau injectii cu grasime - acestea au rolul de a nivela, de a ascunde diformitati sau adancituri ori de a da volum anumitor zone. In cazul in care exista o deviatie de sept, medicul va corecta acest defect pentru a imbunatati respiratia.

Rinoplastia secundara se face in cazul in care este nevoie de o reinterventie la nivelul nasului, daca pacientul nu este multumit de rezultatul obtinut. Aceasta se poate face dupa cel putin un an de la prima interventie.CITESTE MAI DEPARTE

RECUPERARE
SI REZULTAT FINAL

Dupa operatie este indicat repaus la pat, tinand capul usor ridicat, mai sus decat nivelul pieptului, pentru a reduce sangerarile sau inflamatiile.
Pacientul poate resimti senzatia de nas congestionat din cauza inflamatiei, a  splinturilor de suport plasate in interiorul nasului pentru pastrarea cailor nazale curate sau a bandajelor externe puse pentru a proteja nasul de lovituri accidentale.
Toate sistemele de suport vor fi inlaturate dupa sapte-zece zile de la operatie.

Inflamarea temporara a nasului sau colorarea negru-albastrui a pleoapelor poate sa dureze timp de trei saptamani dupa operatie. Acesta este un efect normal si nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Dupa trei saptamani pot fi reluate activitatile obisnuite, cu evitarea efectuarii exercitiilor solicitante si dupa cateva luni, nasul poate fi expus la soare direct. Rezultatul final si forma nasului pot fi evaluate la un an de la interventie, pana cand inflamarea dispare completCITESTE MAI DEPARTE

PRETURI

In functie de complexitatea cazului, de tehnica si de experienta chirurgului ales, interventia de rinoplastie la Cronos Med costa:

3500€ - 5000€

BEFORE & AFTER

PROGRAMATI O CONSULTATIE

Programari telefonice
021 90 97

Program
Luni - Vineri 08:00 - 21:00

Programare
Completati formularul de mai jos si va vom contacta pentru stabilirea detaliilor programarii solicitate

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

faceti cunostinta cu medicii nostri

Medicii Cronos Med alcatuiesc una dintre cele mai competente echipe din domeniu. Calitatile lor profesionale (competente si stagii efectuate in marile spitale ale lumii, Franta, Anglia, Elvetia, Australia, Germania, SUA etc) se imbina cu trasaturi si caracteristici fundamental importante pentru un medic: empatie, intelegere, atentie la detalii, onestitate si abilitati excelente de comunicare.

Medicii Cronos Med sunt varfuri ale chirurgiei estetice, iar rezultatele lor sunt dovada cea mai importanta in acest sens. Alaturi de coordonatorul si fondatorul clinicii, domnul dr. Constantin Stan, alcatuiesc si ofera pacientilor cele mai performante servicii integrate ale esteticii din Romania.