OPERATIA DE SCHIMBARE A IMPLANTULUI MAMAR

Operatia de schimbare a implantului mamar mai este cunoscuta si sub numele de "revizie a sanilor".
Ea poate fi realizata cu scopul de a schimba marimea sau tipul implanturilor ori pentru a corecta complicatiile rezultate in urma unei augmentari mamare realizate anterior.
MOTIVE PENTRU SCHIMBAREA IMPLANTULUI
 • doriti implanturi mai mari sau mai mici decat cele pe care le aveti deja, sau vreti ca ele sa aiba o alta forma
 • aveti implanturi cu solutie salina si s-au dezumflat sau prezinta scurgeri (desi implanturile sunt din ce in ce mai fiabile, cele din generatia veche si mai ales cele saline pot prezenta aceasta problema)
 • aveti contractura capsulara sau  implanturile si-au modificat pozitia
 • tesutul sanilor s-a modificat ca urmare a fluctuatiilor importante in greutate
 • vreti sa schimbati implanturile saline cu cele din gel, de ultima generatie
 • doriti inlaturarea definitiva a implanturilor

CUM DECURGE OPERATIA
In functie de motivul pentru care se decide revizia sanilor, tehnica chirurgicala difera, de la un caz la altul

Modificarea marimii implantului
Daca doriti implanturi de alta marime, chirurgul va folosi cel mai frecvent incizia initiala. Pentru un implant mai mare, doctorul va mari buzunarasul sau spatiul din sani. Pentru un implant mai mic, e posibil ca doctorul sa poata reduce chirurgical marimea buzunarasului prin suturi plasate strategic care sa sustina proteza. Se poate apela si la un lifting in acelasi timp.

Contractura musculara
 (contractarea tesutului care inconjoara implantul)
Chirurgul va folosi probabil aceeasi incizie originala pentru a indeparta capsula intarita si implantul iar apoi va introduce un nou implant.
 
Ondularea implantului
Daca marginile implantului cu solutie salina devin vizibile si pot fi simtite prin palpare, chirurgul va folosi incizia initiala ca sa repozitioneze implanturile dupa cum au fost inserate de prima data. Se poate folosi si un alt tip de implant care se va plasa in alt buzunaras ai carui pereti sunt mai puternici.
 
Pozitionarea eronata a implantului
Cateodata buzunarasele sunt create la distante prea apropiate sau departate iar sanii vor parea prost pozitionati. Pentru a corecta acest efect se foloseste incizia initala prin care chirurgul va manipula tesutul care inconjoara implantul si va reconstrui buzunarul intr-o pozitie optima folosind tehnici de sutura. Chirurgul va fixa noul buzunar de implant cu ajutorul altor tesuturi. E posibil sa va recomande un produs de suport de tip Accellular Dermal Matrix.
 
Inlaturarea implantului
Daca implanturile sunt mari si pielea s-a intins, chirurgul va recomanda un lifting mamar. Inlaturarea se va face prin incizia initiala. Linia formata in jurul implantului sau capsula se inlatura chirurgical pentru a facilita recuperarea rapida.

Repozitionarea superioara a mamelonului si a areolei
Pentru aceasta procedura este nevoie de incizii suplimentare: deasupra areolei-daca nu este nevoie de o ridicare semnificativa, iar in cazul in care este nevoie de o netezire mai buna si o repozitionare vizibila, se va face o incizie in jurul areolei si, daca este necesar, o incizie verticala catre pliul inferior al sanului. In cazul in care este necesara indepartarea unei mase mari de piele (in urma pierderii drastice in greutate) va fi nevoie de o incizie in plus. Aceasta se va intinde orizontal sub san, urmand curba lui naturala. Daca mameloanele trebuie ridicate, acestea precum si areola se lasa atasate tesuturilor subcutanate - beneficiul este acela al conservarii sensibilitatii si a posibilitatii alaptarii.

DUPA OPERATIE
 • veti avea nevoie de multe perne pe pat care sa va asigure o pozitie corecta: sub picioare, sub brate si sub spate. Cu cat e mai ridicat torsul, cu atat presiunea din zona este eliminata, ceea ce ajuta la reducerea edemelor si a durerii
 • vi se vor amplasa tuburi de dren care vor fi scoase ulterior, la consultative. Bandajele vor fi si ele inlaturate in momentul recomadat de chirurg
 • dupa aproximativ trei zile de la operatie veti putea face dus. Va trebui sa evitati dusurile, baile fierbinti si sauna timp de pana la patru saptamani de la operatie
 • veti purta un sutien de compresie pentru a preveni acumularea fluidului si tumefierea si a asigura o sustinere eficace a implanturilor
 • suturile care nu se autodizolva vor fi scoase dupa aproximativ o saptamana
 • e posibila o usoara depigmentare sau tumefiere care vor disparea odata cu vindecarea
 • va veti putea relua activitatea profesionala dupa aproximativ zece zile
 • daca implanturile noi sunt mai mari, veti simti un disconfort pana se acomodeaza pielea in jurul lor 
 • dureaza cateva luni ca noile implanturi sa se fixeze in pozitia finala

REZULTATE
Rezultatele sunt de lunga durata insa variatiile substantiale in greutate, nasterea sau procesul de imbatranire vor afecta aspectul sanilor in timp.

POSIBILE COMPLICATII
 • hematoamele si seroamele (acumulari de sange sau fluid sub piele care vor trebui inlaturate)
 • reactie adversa la anestezie
 • infectie, sangerare, inflamare
 • modificari senzoriale
 • cicatrici
 • reactii alergice (la medicamentele sau materialele folosite in timpul operatiei)
 • avarii produse structurilor subcutanate
 • rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri aditionale

PRETUL
unei operatii de schimbare a implantului mamar la CRONOS MED porneste de la 5000 de euro.
 

Pentru CONSULTATIEcontactati-ne la +40 722 567 689 | +40 740 004 241

Noutati / Cronos blog

2021 CRONOS AUTUMN SPECIALS
Dupa o vara in care ne-am bucurat de libertate si natura, ne intoarcem mai motivati ca oricand sa avem grija de noi si de timpul nostru. Echipa Cronos Med va propune programele speciale Fix Your Face & Fix Your Body – 2021 Cronos Autumn Specials, gandite in mixuri de terapii non si minim invazive, in intervale de timp precise, astfel incat sa stiti clar cat va trebuie pentru un look&feel asa cum vi le doriti!
CRONOS SUMMER COLLECTION
Fiti fresh, glowing, en vogue, step into our unique, pret-a-porter and stylish summer beauty treats collection.
NEXT S.TEP IN BEAUTY BY UNIVERSKIN
Universkin a lansat in Romania, la Cronos Med by dr. Constantin Stan, S.TEP, sistemul de microneedling next level al momentului. De ce next level? Pentru ca este prima procedura estetica de microinjectare 100% personalizata si adaptata nevoilor pacientului,