BUST

GINECOMASTIE
Ginecomastia este dezvoltarea excesiva a sanului si apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal determinat de producerea unui surplus de estrogen, hormonul feminin. Aproximativ doua treimi dintre baieti dezvolta ginecomastie, iar acest lucru se intampla la mijlocul spre sfarsitul pubertatii sau in jurul varstei de 13-14 ani. Este, asadar, un fenomen normal si aproape intotdeauna temporar.
Ginecomastia poate da senzatie de durere si sensibilitate la atingerea mamelonului. Ginecomastia este frecventa in randul bebelusilor, al adolescentilor, al baietilor si al barbatilor in jurul varstei de 50 de ani. Exista un fenomen similar care se numeste pseudoginecomastie (sau falsa ginecomastie). Nu are nimic de-a face cu pubertatea sau cu hormonii, ci doar din cauza ca unii baieti au un surplus de grasime in zona pieptului facand sa para ca au sani dezvoltati. Dupa examinare, specialistul Cronos Hospitals va putea spune daca este vorba despre ginecomastie sau pseudoginecomastie.
Daca protuberanta nu se retrage, iar tratamentul medicamentos prescris de medic nu da rezultate, se poate recurge la chirurgia plastica. Metodele de reductie includ liposuctia, decuparea excesului de tesut glandular sau o combinatie intre liposuctie si excizie.

Noutati / Cronos blog

La Cronos Med by dr. Constantin Stan terapiile #AuGustdeFrumusete
Nu degeaba luna August se numeste chiar asa. Pentru ca are gust! Este luna din an in care natura ne binecuvanteaza cu legume si fructe pline de savoare si vitamine infinite. 
Amalia, 100 de zile de dieta si -24 de kilograme: “Am facut o calatorie care mi-a aratat cat de puternica sunt.” 
In ultimii patru ani, am pus mai mult de 30 de kilograme si am continuat sa cresc intr-un ritm care ma facuse un martor fara putere la propria mea alunecare spre obezitate. 
Amalia, dupa inca aproape o saptamana de dieta oloproteica: “Nu mi-a fost foame in nicio zi”
A mai trecut o saptamana din cura oloproteica si asa cum spuneam, va povestesc cum a fost. A fost prima saptamana de multi ani incoace in care nu mi-a fost foame in nicio zi.
Arata butoanele
Ascunde butoanele