BUST

GINECOMASTIE
Ginecomastia este dezvoltarea excesiva a sanului si apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal determinat de producerea unui surplus de estrogen, hormonul feminin. Aproximativ doua treimi dintre baieti dezvolta ginecomastie, iar acest lucru se intampla la mijlocul spre sfarsitul pubertatii sau in jurul varstei de 13-14 ani. Este, asadar, un fenomen normal si aproape intotdeauna temporar.
Ginecomastia poate da senzatie de durere si sensibilitate la atingerea mamelonului. Ginecomastia este frecventa in randul bebelusilor, al adolescentilor, al baietilor si al barbatilor in jurul varstei de 50 de ani. Exista un fenomen similar care se numeste pseudoginecomastie (sau falsa ginecomastie). Nu are nimic de-a face cu pubertatea sau cu hormonii, ci doar din cauza ca unii baieti au un surplus de grasime in zona pieptului facand sa para ca au sani dezvoltati. Dupa examinare, specialistul Cronos Hospitals va putea spune daca este vorba despre ginecomastie sau pseudoginecomastie.
Daca protuberanta nu se retrage, iar tratamentul medicamentos prescris de medic nu da rezultate, se poate recurge la chirurgia plastica. Metodele de reductie includ liposuctia, decuparea excesului de tesut glandular sau o combinatie intre liposuctie si excizie.

Noutati / Cronos blog

Echipa Cronos Med #StaAcasa si ramane aproape de dumneavoastra in online
Ne e dor de dumneavoastra, speram ca sunteti sanatosi, la fel si cei dragi! Traversam momente delicate si este esential sa le trecem impreuna.
Important pentru pacientii Cronos Med
Avem o pandemie care pune la incercare Romania si intreaga omenire, avem stare de urgenta, e important sa fim responsabili si sa avem grija de sanatatea noastra si a celorlalti.
Cronos Med lanseaza #CronosLips
Mici, mari, subtiri, in forma de inima sau rotunde, buzele ne definesc nu doar aspectul si atractivitatea. Ne ajuta sa vorbim, sa exprimam emotii, sa comunicam si sa sarutam. Cu cat sunt mai bine definite, mai proportionate si mai hidratate, cu atat noi devenim mai frumoase si mai increzatoare.
Arata butoanele
Ascunde butoanele