ginecomastia_lp_
Ginecomastia este dezvoltarea excesiva a sanului si apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal determinat de producerea unui surplus de estrogen, hormonul feminin. Aproximativ doua treimi dintre baieti dezvolta ginecomastie, iar acest lucru se intampla la mijlocul spre sfarsitul pubertatii sau in jurul varstei de 13-14 ani. Este, asadar, un fenomen normal si aproape intotdeauna temporar.

CAUZE

In cazul nou-nascutilor, ginecomastia este cauzata de excesul de estrogen de la mama. Mameloanele baietilor au aspect de bumbusori in primele sase luni din viata dupa care se retrag; in unele cazuri, se retrag dupa mai multa vreme.

Preadolescentii pot, si ei, avea ginecomastie. Aceasta este cauzata de o tumoare care produce estrogen. Protuberantele sunt comune in timpul pubertatii, pot fi prezente vreme de doi ani de zile (in cele mai multe dintre cazuri, dispar dupa un an de zile).
Ginecomastia este comuna in cazul adolescentilor si este declansata de schimbarile hormonale care se petrec la pubertate. In aproximativ sase luni - doi ani, dispare.

In cazul adultilor, ginecomastia este cauzata, de obicei, de o disfunctie a unui organism (ficat, cancer la plaman, ciroza, tiroida sau alte probleme hormonale precum cancerul glandei pitulare, a glandelor suprarenale sau a testiculelor). De asemenea, consumul de alcool, marijuana, metamfetamina sau heroina poate fi cauza ginecomastiei.

SIMPTOME

Pe langa marirea dimensiunilor sanilor, baietii pot observa ca acestia sunt fermi, cu textura elastica. In general, simptomele persista vreme de un an sau chiar doi.

OPERATIA

Daca protuberanta nu se retrage, iar tratamentul medicamentos prescris de medic nu da rezultate, se poate recurge la chirurgia plastica. Metodele de reductie includ liposuctia, decuparea excesului de tesut glandular sau o combinatie intre liposuctie si excizie.

PRETURI

In functie de complexitatea cazului, de tehnica si de experienta chirurgului ales, interventia de giencomastie la Cronos Med costa:

2000€ - 3000€

PROGRAMATI O CONSULTATIE

Programari telefonice

021 90 97

Program
Luni - Vineri 08:00 - 21:00

Programare
Completati formularul de mai jos si va vom contacta pentru stabilirea detaliilor programarii solicitate

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

faceti cunostinta cu medicii nostri

Medicii Cronos Med alcatuiesc una dintre cele mai competente echipe din domeniu. Calitatile lor profesionale (competente si stagii efectuate in marile spitale ale lumii, Franta, Anglia, Elvetia, Australia, Germania, SUA etc) se imbina cu trasaturi si caracteristici fundamental importante pentru un medic: empatie, intelegere, atentie la detalii, onestitate si abilitati excelente de comunicare.